top of page
PERINTEINEN KIINALAINEN LÄÄKETIEDE

Kiinalainen lääketiede näkee ihmisen energeettisenä kokonaisuutena, joka on jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman ja ihmisyhteisön kanssa. Sen mukaan ihminen on sekä viiden aistein koettava fyysinen keho että aistien ulkopuolella oleva näkymätön energeettinen kokonaisuus. Kiinalainen lääketiede korostaa terveyden säilyttämistä ja sairauden ennaltaehkäisyä. Kiinassa kiinalaisen lääketieteen käytetyimmät hoitomenetelmät ovat: yrttilääkintä, akupunktio, moxibustio, kuppaus ja erilaiset hierontamuodot.

Akupunktiolla voidaan hoitaa muunmuassa;

-Lievittää stressiä

-Helpottaa erilaisia kiputiloja

-Helpottaa lihasjännityksiä

-Auttaa ruoansulatuksessa

-Lievittää migreeniä/päänsärkyä

-Helpottaa allergiaoireita

AKUPUNKTIO

Akupunktio on perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, jonka pyrkii parantamaan sairauden syyn ja vahvistamaan kehon omaa kykyä parantua. Qi on kiinalaisen maailmankuvan peruskäsite, joka voidaan ymmärtää virtaavana energiana joka on kaikkien ilmiöiden muutoksen taustalla. Qi kulkee pääasiassa meridiaaneissa, joilla valtaosa akupunktiossa käytettävistä pisteistä sijaitsee. Meridiaanit ovat yhteydessä suuriin sisäelimiin, joiden energiat ohjaavat kehomme eri toimintoja. Akupunktiopisteitä stimuloimalla pyritään keholle antamaan signaali, joka palauttaa kehon epätasapainotilan takaisin tilaan jossa keho voi toimia normaalisti.

KUIVAKUPPAUS

Kuivakuppauksessa iholle asetetaan imukuppi, jonka sisään muodostetaan alipaine. Se aiheuttaa imun, jolla saadaan aktivoitua verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Siten elimistöstä saadaan poistettua kuona-aineita. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä. Sopii erinomaisen hyvin esim jumiutuneille niska/hartialihaksille.

image00001.jpeg

Hyödyt

-Lihasjännitystilojen lievittäminen

-Aineenvaihdunnan, veren- ja lymfakierron vilkastuttaminen

-Kuona-aineiden ja nesteiden poisto

-Rentoutumisen tunne

bottom of page